Selecteer een pagina

Mazter tuig

Uw hond op een diervriendelijke trainen? Wilt u geen getrek meer aan de lijn tijdens het uitlaten van uw hond?
Kong artikel

Met een MaZter tuig traint u uw hond op een diervriendelijke manier

Dan is een MaZter tuig de juiste keuze om uw hond op een positieve manier te trainen. Uw hond loopt dan netjes met u mee. Na een paar keer wandelen met het MaZter tuig zult u al verschil merken. U heeft een opgewekte en blije hond aan de lijn! Een MaZter tuig zorg ervoor dat u uw hond op het juiste moment corrigeert zodat uw hond gelijk feedback krijgt op zijn of haar gedrag. Deze manier van communiceren is veilig en efficiënt en bezorgt de hond geen pijn.
Mazter tuig hong
Mazter tuig uitleg
Viervoeter-Plaza_100059_Comfort-Walk-Air_Dog-Copenhagen_Paars
Mazter tuig

De werking van een MaZter tuig

De manier waarop een MaZter tuig werkt kunt u vergelijken met het halster van een paard. Een paard draagt een halster om de hals en een MaZter tuig draagt uw hond om zijn borst. Wanneer uw hond aan de lijn trekt zal deze prikkels ervaren waardoor hij zijn balans een beetje verliest. Uw hond zal hier snel op reageren en zijn gedrag aanpassen. Uw hond zal daarom snel stoppen met trekken. Een handige toevoeging aan dit product is dat u uw hond extra kort kunt houden door gebruik te maken van de noodgreep bovenop het tuig. Wanneer u het gevoel heeft dat het MaZter tuig niet meer nodig is, kunt u het tuig vastmaken aan de ring die bij het handgreep zit. Het geeft toch wel een prettig gevoel om hem nog bij de hand te hebben. Een andere fijne bijkomstigheid is dat er reflecterende banden op het MaZter tuig zitten. Als u ’s avonds in het donker gaat wandelen, blijft uw hond zichtbaar in het donker. Wel zo’n veilig gevoel tijdens een avondwandeling.

Aandachtspunten bij een MaZter tuig kopen

Een MaZter tuig heeft een lange levensduur door het gebruik van sterke materialen. Voordat u een tuig aanschaft is het van belang om de maten van uw hond op te nemen. Dit doet u door de borstomvang op te meten. Op de foto’s hierboven staat aangeven hoe u te werk moet gaan. De maten geven een goede indicatie van de maat van het MaZter tuig die uw hond nodig heeft. Zodra u hem binnen hebt, kunt u nog even checken of u echt de goede maat heeft besteld. Dit doet u door één vinger tussen het tuig te doen. Als dit lukt, heeft u de goede maat voor uw hond. Neem eens een kijkje in onze webshop en kies het MaZter tuig dat bij uw hond past.

Mazter tuig hong
Mazter tuig uitleg
Viervoeter-Plaza_100059_Comfort-Walk-Air_Dog-Copenhagen_Paars
Mazter tuig