Selecteer een pagina

Kong

De artikelen van Kong die wij verkopen zijn duurzaam en van zeer goede kwaliteit.

Kong artikel

Kong kopen voor jouw hond

Vooral dit eerste speeltje waar het merk naar vernoemd is, is onmisbaar in de basisbenodigdheden van je hond. 

Waarom jouw hond blij maken met de Kong?

De Kong is voor veel verschillende dingen inzetbaar. 

  • Kauwen is gedrag dat hoort bij honden. Het is niet alleen goed voor het gebit en tandvlees, maar heeft ook een kalmerende functie. Voor pups is de Kong ook zeer geschikt. Zij hebben veel kauwbehoefte en het is een goed hulpmiddel om bench training mee te starten.
  • Apporteren met de Kong blijft altijd een leuke uitdaging. Door de vorm van de Kong is het altijd onvoorspelbaar waar hij terecht komt. Dit stimuleert het jachtinstinct van de hond.
  • Voer geven in de Kong zorgt ervoor dat de hond zijn eten niet naar binnen kan schrokken. De hond is langer bezig met zijn maaltijd. Er zijn verschillende manieren om de Kong mee te vullen. Zo blijft ook de gewone maaltijd een leuke, maar vooral lekkere uitdaging voor de hond.
  • Puzzelen is altijd leuk voor een hond. Vul de Kong met lekkere snacks of voer en maak het steeds een stukje moeilijker. 

Kortom, er zijn veel verschillende redenen om jouw hond blij te maken met de Kong. En het is juist deze diversiteit van de Kong, die maakt dat hij voor veel hondenliefhebbers onmisbaar is.

Kong artikel 1
Kong Bamboo Feeder Bal 3
Viervoeter-Plaza_100059_Comfort-Walk-Air_Dog-Copenhagen_Paars
Kong artikel 4

Voorkom frustratie bij jouw hond

Als je voor het eerst gaat starten met de Kong, doe dan een paar kleine brokjes in de Kong en leg er een paar naast. Het is belangrijk dat de brokjes er in het begin makkelijk uit kunnen rollen. Zo leert de hond wat de bedoeling is en zal hij de volgende keer zeer gemotiveerd zijn als je de Kong weer tevoorschijn haalt. Maak je het direct te moeilijk, dan verliest je hond zijn interesse of raakt gefrustreerd. Kijk de eerste paar keer mee hoe de hond reageert op de Kong en bouw de moeilijkheidsgraad langzaam op door er wat paté in te smeren. Zo vallen de brokjes er minder makkelijk uit.

Maak de Kong na elk gebruik goed schoon. Hij mag zelfs in de vaatwasser.

Soorten

Er zijn 4 soorten Kong:

  • Puppy roze of blauw
  • Classic rood
  • Extreme zwart (voor echte kauwers)
  • Senior paars

Ze zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL.

Bij Viervoeter Plaza kan je direct de standaard maten S, M en L bestellen. De andere maten, XS, XL en XXL leveren wij ook en heeft u binnen een aantal dagen in huis. Het is belangrijk dat je de maat kiest die bij je hond past. Op de foto bij het artikel in de winkel staat een maattabel. Twijfel je welke maat je hond nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

Bestel nu de Kong voor jouw hond

De Kong is heel goed te gebruiken in een spannende situatie. De Kong kan gevuld worden met iets lekkers, waardoor de hond even bezig is met het opeten ervan en hierdoor is afgeleid van andere dingen. Ook bij vuurwerk wordt de Kong regelmatig ingezet. 

Ben je op zoek naar een lekker recept om de Kong mee te vullen. Kijk dan eens bij onze lekkere Kong recepten of verkoelende Kong recepten. Ook in te vriezen als heerlijk koele snack in de zomer. Spoel de Kong dan wel nog even af voor gebruik, om te voorkomen dat de tong van de hond eraan vast vriest. Naast dit fantastische veelzijdige product, verkoopt Kong natuurlijk ook ander duurzaam speelgoed. Neem gerust een kijkje.

Viervoeter-Plaza_100059_Comfort-Walk-Air_Dog-Copenhagen_Paars
Kong XXL
Kong Extreme XL
Kong senior