Selecteer een pagina

Kong recepten

Begin makkelijk met het aanleren van de Kong door er eerst alleen wat kleine brokjes in te doen die er makkelijk uitvallen. Bouw dit langzaam op met wat paté. Te verkrijgen in tubes of spuitbussen. Klik hier

De Kong kan je goed inzetten bijvoorbeeld bij benchtraining of als afleiding bij een spannende situatie en als je even weggaat. 

Dog copenhagen

Benodigdheden:

Maak het kleine gaatje dicht met de paté. Stop wat brokjes in de Kong en weer een laagje paté, Dan weer wat brokjes. Ga zo door totdat de Kong gevuld is en sluit af met paté.

Door de paté moet de hond meer moeite doen om de brokjes te pakken te krijgen. Dit kan je ook invriezen. Zo is het lekker koel in de zomer.

De tubes hebben we van verschillende merken (Trixie en Prins). De Easy Treat spuitbus is van Kong. Je kan ook ongezouten pindakaas gebruiken. Let daarbij wel op dat sommige honden (net als mensen) allergisch kunnen reageren. Probeer dat altijd eerst uit met een klein beetje om te kijken of de hond er op reageert.

Viervoeter Plaza Kong Vulling
Kong recept

Benodigdheden:

 • Kong
 • Brokjes
 • Ei
 • Magnetron

Doe de brokjes in de Kong. Stop eventueel een stukje in het kleine gat van de Kong. Kluts het ei en doe dat bij de brokjes in de Kong. Even goed heen en weer bewegen. Daarna het overtollige ei uit de Kong in het bakje laten lopen. Dit kan je voor een tweede Kong gebruiken of eventueel bakken als lekkernij voor een andere keer. Doe een Kong een halve minuut op 600 watt in de magnetron. Hierdoor stolt het ei en zullen de brokjes niet makkelijk uit de Kong rollen. Even laten afkoelen en smullen maar.

Benodigdheden:

 • Kong
 • Pompoen
 • Brokjes
 • Paté of spuitbus
 • Pureer een stuk pompoen. Spuit wat paté in het kleine gaatje. Vul de Kong afwisselend met paté, pompoen en brokjes totdat de Kong helemaal gevuld is en sluit af met paté.

  Eet smakelijk

  Kong recept met pompoen
  Kipfilet kong

  Benodigdheden:

  Kook een klein stukje kip met wat rijst zonder zout tot het gaar is. Snijd de kip in kleine stukjes. of scheur het in kleine stukjes. Doe er een klein beetje paté doorheen zodat het een beetje blijft plakken. Vind je hond of kat het nog een beetje moeilijk om uit een Kong te eten dan doe je er geen paté doorheen. Dan komt het eten makkelijker uit de Kong. Dek het kleine gaatje af met een stukje kip of wat paté. Doe de kip met rijst in de Kong en sluit de grote opening af met wat paté.
   
  Smullen maar.

   Benodigdheden:

   • Kong
   • Blikvoer
   • Wortelen
   • Brokjes
   Snijd 2 wortels in kleine stukjes of rasp ze. Meng de wortel met de brokjes en het blikvoer. Stop een stukje wortel in de kleine opening om die af te sluiten indien nodig. Vul de Kong met het mengsel en je hond of kat heeft een heerlijke maaltijd of tussendoortje. (Je kan ook een deel van de brokjes geven en de rest mengen en gebruiken in de Kong als tussendoortje).
   Kong artikel 1

   Je kan zelf naar hartelust variëren met de ingrediënten die jouw hond het lekkerst vind.

   Let wel op dat niet alle groente- en fruitsoorten geschikt zijn voor je hond. Kijk op onze pagina “groente en fruit voor je hond” welke soorten er geschikt zijn.

   Heb je zelf een lekker recept, dan horen wij dat graag. Ook leuke foto’s zijn van harte welkom.