Selecteer een pagina

Gezonde groenten en fruit voor je hond

Appels 

Zolang je de kern en pitten verwijdert, is een appel heel gezond voor je hond. Probeer ze ingevroren voor een koele snack voor warm weer.

Bananen

Bananen zijn een geweldige traktatie voor honden. Ze bevatten veel vitamines, kalium, koper, biotine en vezels. Vanwege hun hoge suikergehalte moeten bananen niet heel vaak worden gegeven.

Bosbessen

Bosbessen zijn rijk aan antioxidanten. Ze zitten ook boordevol vezels

Meloen

Meloen zit boordevol voedingsstoffen en is een geweldige bron van water en vezels. Het is echter rijk aan suiker, dus moet met mate worden gedeeld, vooral voor honden met overgewicht of diabetes.

Komkommers

Komkommers zijn vooral goed voor honden met overgewicht omdat er bijna geen calorieën in zitten. Ze zitten boordevol vitamine K, C en B1, kalium, koper, magnesium en biotine.

Mango

Deze zit boordevol vitamine A, B6, C en E en kalium. Mango bevat wel veel suiker. De pit is zeer giftig voor honden

Perziken

Kleine hoeveelheden vers gesneden of ingevroren perziken zijn een geweldige bron van vezels en vitamine A en kunnen zelfs helpen infecties te bestrijden. De pit is zeer giftig.

Peren

Peren zijn een geweldige snack omdat ze veel koper, vitamine C en K en vezels bevatten. Verwijder eerst de kern en de pitten. De pitten zijn giftig. 

Ananas

Verwijder wel de schil en kern van de ananas. De ananas zit vol met vitamines, mineralen en vezels. Het bevat ook bromelaïne, een enzym dat het voor honden gemakkelijker maakt om eiwitten op te nemen.

Frambozen

Ze bevatten antioxidanten die geweldig zijn voor honden. Ze bevatten veel vezels, mangaan en vitamine C. Frambozen zijn vooral goed voor oudere honden omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die kunnen helpen bij het ouder worden van gewrichten. 

Aardbeien

Aardbeien zitten vol met vezels en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook een enzym dat kan helpen de tanden van je hond witter te maken als je hond ze eet. 

Watermeloen

Het zit vol met vitamine A, B-6 en C, evenals kalium. Watermeloen bevat veel water, dus het is een geweldige manier om uw hond gehydrateerd te houden op warme zomerdagen. Verwijder wel eerst de schil en pitten.

Groenten

Broccoli

Het bevat veel vezels en vitamine C en weinig vet. Soms kan broccoli maagirritaties veroorzaken. 

Spruitjes

Spruitjes zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten.  Ze kunnen wel gas in de darmen veroorzaken.

Pompoen

Pompoen is goed te gebruiken. Vooral gepureerd erg lekker. Verwijder de schil en pitten.

Wortelen

Wortelen zijn een uitstekende caloriearme snack met veel vezels en bètacaroteen, die vitamine A produceert. 

Selderij

Bevat vitamine A, B en C. 

Groene bonen

Alle groene bonen zijn prima. Rauw of gekookt zonder zout. Sperziebonen zitten vol met belangrijke vitamines en mineralen en ze bevatten ook veel vezels en weinig calorieën. 

Erwten

Erwten kunnen prima gegeten worden. Zowel rauw of gekookt zonder zout.

Spinazie

Spinazie kan in kleine hoeveelheden gegeten worden door de hond maar grote hoeveelheden zijn wel schadelijk.